Jedinečná marcipánová hmota, jako základ dortových dekorací

Stalo se vám nÄ›kdy, že jste vidÄ›li dort a moc dlouho pÅ™emýšleli, jestli to vůbec dort vlastnÄ› je? Tak úžasnÄ› realistická umí být jen cukrovo-mandlová surovina, která svůj vznik datuje ve stoletích daleko do Orientu. PrávÄ› ona dala možnost cukrářům tvoÅ™it krásné tvary a dokonalé napodobeniny vÄ›cí, kvÄ›tin i lidských soÅ¡ek, u kterých máte velký problém poznat, jestli náhodou nejsou pravé. Tak úžasné vlastnosti jí dává ideální míšení oloupaných mandlí s cukrem. Podle pomÄ›ru tÄ›chto základních surovin se řídí její tuhost i tvárnost. Na potah dortu zvolíte jistÄ› Å™idší a jemnÄ›jší, než na modelování soÅ¡ek, tam je důležité, aby byla zachována zejména tvarová stálost.

Když se cukrář stává sochařským mistrem

Víte, že i cukrář může být pravým umÄ›lcem? Nevěříte? Stačí se jít podívat na nÄ›kterou ze soutěží ve tvorbÄ› dortů. Dostanete se rázem do pohádky Tisíce a jedné noci. Krásné paláce, kvÄ›tiny, fontány a nádherné princezny, to vÅ¡e může vznikat jako geniální dílo v rukou mistra cukráře. Pochutiny, které nádhernÄ› dotváří rozličné tvary, umožňuje marcipánová hmota. Toto modelovací tÄ›sto bylo poprvé vytvoÅ™eno kdysi dávno v orientálních zemích. Ideálním pomÄ›rem míšených oloupaných mandlí s velkou přímÄ›sí cukru, dalo vzniknout tvarovací smÄ›si. V rukách Å¡ikovného mistra mohou pak vyrůstat úžasné kvÄ›ty, mřížky a rozličné ozdůbky, které nasadí konečným výrobkům královskou korunu vítÄ›zství.

Jedinečná marcipánová hmota, jako základ dortových dekorací
Ohodnoťte příspěvek
Cestovn
</div>

<div class=