Jedinečná marcipánová hmota, jako základ dortových dekorací

Stalo se vám někdy, že jste viděli dort a moc dlouho přemýšleli, jestli to vůbec dort vlastně je? Tak úžasně realistická umí být jen cukrovo-mandlová surovina, která svůj vznik datuje ve stoletích daleko do Orientu. Právě ona dala možnost cukrářům tvořit krásné tvary a dokonalé napodobeniny věcí, květin i lidských sošek, u kterých máte velký problém poznat, jestli náhodou nejsou pravé. Tak úžasné vlastnosti jí dává ideální míšení oloupaných mandlí s cukrem. Podle poměru těchto základních surovin se řídí její tuhost i tvárnost. Na potah dortu zvolíte jistě řidší a jemnější, než na modelování sošek, tam je důležité, aby byla zachována zejména tvarová stálost.

Když se cukrář stává sochařským mistrem

Víte, že i cukrář může být pravým umělcem? Nevěříte? Stačí se jít podívat na některou ze soutěží ve tvorbě dortů. Dostanete se rázem do pohádky Tisíce a jedné noci. Krásné paláce, květiny, fontány a nádherné princezny, to vše může vznikat jako geniální dílo v rukou mistra cukráře. Pochutiny, které nádherně dotváří rozličné tvary, umožňuje marcipánová hmota. Toto modelovací těsto bylo poprvé vytvořeno kdysi dávno v orientálních zemích. Ideálním poměrem míšených oloupaných mandlí s velkou příměsí cukru, dalo vzniknout tvarovací směsi. V rukách šikovného mistra mohou pak vyrůstat úžasné květy, mřížky a rozličné ozdůbky, které nasadí konečným výrobkům královskou korunu vítězství.

" "
Jedinečná marcipánová hmota, jako základ dortových dekorací
Ohodnoťte příspěvek